Двамата, опитали грабеж с убийство, остават в ареста
Двамата, опитали грабеж с убийство, остават в ареста / Дарик Бургас

Бургаският апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд в Сливен и остави в ареста Георги Петков и Дамян Кършовски, привлечени като обвиняеми за това, че на навръх Нова година са извършили грабеж с опит за убийство, за да запазят владението върху откраднатите вещи. За извършеното от тях законът предвижда наказание „лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, „доживотен затвор" или „доживотен затвор без право на замяна".

Прокурорът изтъкна, че Петков и Кършовски са обвиняеми в „тежко умишлено престъпление", на 31 декември миналата година двамата са бягали по улиците и в района около селото, стреляли са по един от преследващите ги мъже и са го ранили. След задържането им разкрили подробности относно начина, по който са достигнали в Младово и че целта им била извършване на кражба от дом. Подчертано беше, че и двамата към момента на грабежа са били под влияние на наркотици.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Петков и Кършовски трябва да останат в ареста, тъй като в противен случай биха извършили друго престъпление. Съдът възприе аргументите на прокуратурата и определи на Кършовски и Петков най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража". Определението на съда е окончателно.