Двама бедстващи спасени в Бургаско
Двама бедстващи спасени в Бургаско / Дарик Бургас
Двама бедстващи спасени в Бургаско
91986
Двама бедстващи спасени в Бургаско
  • Двама бедстващи спасени в Бургаско

Два случая на бедстващи граждани в област Бургас бяха получени на телефон 112. Последвала е незабавна реакция, няма никаква опасност за живота и здравето на изпадналите в беда.

Семейство с бебе на шест месеца закъсало с лека кола край карнобатското село Детелина. Вторият сигнал бил за попаднала в тежки преспи край село Кръстина, община Камено, маршрутка, в която пътувал болен човек.

И по двата случая е реагирано незабавно и няма опасност за живота и здравето на подалите сигналите. В момента бедстващи няма. Според ЕВН обстановката в Бургаско е сравнително спокойна, няма тежки аварии.

Сапьори от Военноморска база Бургас проведоха повторна операция по осигуряване нормалното вливане на река Велека в Черно море. Към момента няма опасност пътят, свързващ Резово и Синеморец с Царево, да бъде наводнен.

В района са затворени магистрала "Тракия", Айтоски, Ришки, Дюленски проходи, отсечките Бургас-Варна, Бургас-Петолъчката, Бургас-Каблешково-Ахелой. Отворени при зимни условия са Бургас-Малко Търново, Бургас-Созопол-Царево, Бургас-Средец-Елхово-Ямбол.