Дянков: Без цигари и в частните клубове!
Дянков: Без цигари и в частните клубове! / netinfo

Вицепремиерът Симеон Дянков тръгва от днес на проверки с полицията по Южното Черноморие за да проследи спазването на забраната за тютюнопушене. В Ахтопол той обеща лично да спира пушачите и да им прави забележки.

Относно опитите за заобикаляне на закона, чрез пререгистрация на заведенията в частни клубове, вицепремиерът и министър на финансите се закани забраната за пушене да бъде ефективна. Това според него ще стане дори с цената на законови промени.

„Ако трябва ще променим закона, но и в частни клубове няма да се пуши и проверки ще има" категоричен е Дянков. В Ахтопол той направи в първа копка на чакания 30 години ремонт на 16- километровата отсечка до Резово.

Вицепремиерът гарантира, че средства за довършване на ремонтите и разширенията на важната туристическа отсечка ще има. До момента правителството е отпуснало 4 млн. лв. за първото трасе, което ще бъде готово за два месеца.

До края на годината държавата ще отпусне още близо 6 млн лв.за окончателното завършване на пътя в пограничния район. „Надявам се следващата година да има не само истински път до тези красиви кътчета по Южното Черноморие, но и добро пътно стпонаство за десетките археологически обекти, които ще бъдат открии", каза още Дянков.

650 хияди лева са заделени за разработването на 10 архиологически обекти на територията на Царево, които от следващата година се очаква да влязат в маршрут.