/ Веселин Максимов
Прокоп Паскалев
101391
Прокоп Паскалев
  • Прокоп Паскалев
Общинските съветници от БСП няма да подкрепят предложението на Инициативния комитет за райониране на Бургас. То трябва да бъде гласувано на заседание на местния парламент на 30 април. Двигатели на идеята са съветник Живко Табаков, Стоян Грозев, Митко Иванов, адвокат Иво Баев и Даниела Божинова, която е председател на комитета.

Живко Табаков: Ако има районни кметове, да ще има конкуренция

Според тях, „когато кметовете на райони заменят сегашните директори на ЦАУ (Центрове за административни услуги), ще се получи реална децентрализация и така щатът на администрацията няма да бъде раздут, а местната власт ще бъде реално облекчена при пълно гарантиране, че интересите на гражданите ще бъдат реално защитени“.

Подписка: Кметовете по райони да са избираеми

Прокоп Паскалев, председател на Комисията по местна политика към Общинския съвет на БСП, обяви, че с изборите на районни кметове няма да се подобри абсолютно нищо от сегашната работа на администрацията.

„Всички слабости, посочени от комитета, са напълно във възможностите да бъдат премахнати от сегашните структури - Общински съвет, кмет и директорите на ЦАУ“, каза Паскалев.

Чуйте подробностите от него в звуковия файл: