/ Веселин Максимов
Живко Господинов
100774
Живко Господинов
  • Живко Господинов
„Ако части от централната градска част на Бургас наистина са недвижимо културно наследство, градът да кандидатства за средства от ЮНЕСКО“, предлагат от местната организация на БСП. 

Младежко обединение в БСП посреща нови членове

Причина за тяхното твърдение е отговор на техен въпрос защо тротоарите на реконструирани улици в центъра са широки най-много 60-80 сантиметра, при положение, че по Закон трябва да са 1.50 метра.

За пример червените дадоха „Шипка“, „Отец Паисий“ и плочниците в наскоро ремонтираните улици в района на Търговската гимназия.

От общинска администрация им отговорили, че „решението за реконструк-ция представлява част от план за реконструкция на улици в територия с историческо значение в обхват на недвижима културна ценност“.

БСП - Бургас: Вероятно няма да подкрeпим бюджета, довечера ще решим

Въз основа на това БСП е задала още два въпроса: Кои части от Бургас са обявени за територия с историческо, етнографско или културно значение“ и „Кога и с какъв акт е станало това?“

Оттам смятат, че след ремонта тротоарите се правят по-тесни, за да има място за платената „синя зона“ и питат каква е печалбата на синята зона от началото й през 2015 година досега и тази от нововъведената „зелена“.

Чуйте повече от общинския председател на БСП Живко Господинов: