Зумба маратон се проведе в Благоевград
Зумба маратон се проведе в Благоевград / netinfo

Първи зумба маратон се проведе на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград.

Въпреки лошото време, жителите и гостите на областния център на Пиринско не се лишиха от горещите латино ритми. Площадното пространство бе изпъстрено с танцьори, а публиката активно взе участие в зумба маратона.

Първият лицензиран инструктор по зумба в Благоевград Бисерка Манчева обясни какво точно представлява модерния танц. „Зумба е фитнес танц, вдъхновен от латиноамериканските ритми.

Създадена от кулумбийския хореограф Алберто Перез в края на ХХ век, зумбата включва танци, аеробика и фитнес. Хореографията на танца съчетава движения от хип-хоп, самба, салса, меренге, мамбо и бойни изкуства”, каза Манчева. В рамките на два часа, инструктори от Мексико, Гърция и България, танцуваха и спортуваха, заедно с публиката на свежи латино ритми.

По-късно на сцената излязоха Вики Терзийска и група "Мастило", както и други български певци. Истинско шоу, български и световни хитове забавляваха благоевградчани.

Те имаха възможност да чуят едни от емблематичните песни на група „Мастило”- „Моите кафеви очи”, „Памуковите облаци”, „Така приятно е със теб”.

За най-големите почитатели на хубавата музика и доброто настроение имаше осигурени и награди.