Той е крал и от магазин, като с него е бил и непълнолетен
Задържаха рецидивист за кражби на коли и от магазин в Благоевградско, съобщиха от прокуратурата. На 16 октомври в местността "Кръста" в Благоевград, униформените са извършили проверка на автомобил.

Непълнолетен открадна кола в Старозагорско, намериха я потрошена

Установени са криминално проявен и многократно осъждан мъж и непълнолетен. Открити са и множество неразопаковани кутии цигари. По същото време е постъпила информация за заявена взломна кражба от магазин в село Черниче.

В рамките на разследването са били извършени огледи, разпитани свидетели, предприети оперативно-издирвателни мероприятия. Установено е, че през периода от 15 до 16 октомври той, придружаван от непълнолетния, е отнел няколко чужди моторни превозни средства и вещи от магазин.

Първоначално в Благоевград той е отнел автомобил и се придвижил с него до Симитли. След спукването на гума колата е била изоставена без надзор. Извършителят направил опит да отнеме друг автомобил, но не успял поради повреда на превозното средство.

Със следващия противозаконно отнет чужд автомобил, двамата са стигнали до село Черниче. Там след взломяване на заключващия механизъм на входната врата той е отнел от търговски обект множество стекове с цигари, хранителни продукти и пари.

Пиян шофьор без книжка открадна кола в Разградско

Вещите са били натоварени в колата, с която двамата отпътували в посока село Полето. В района на селото е свършило горивото. Част от отнетите чужди вещи била укрита в храсти, а другата преместена в следващия отнет автомобил. Именно в него двамата са били установени от полицейските служители.

Мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.