Студенти дебатираха с Цветанов и Савеклиева
Студенти дебатираха с Цветанов и Савеклиева / Пресцентър

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и благоевградският депутат Даниела Савеклиева се срещнаха в Народното събрание със студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски".

"Управляващите от БСП, ДПС и Атака знаят, че не могат да повишат общественото доверие към тях. Затова целта им е всячески да сриват доверието към ГЕРБ", заяви Цветанов пред студентите.

Цветанов уточни, че доверието към институцията Народно събрание е рекордно ниско, заради задкулисната подкрепа на Атака към ДПС и БСП. "Днес, още веднъж стана категорично ясно, че БСП и ДПС не могат да управляват без Атака. От своя страна ДПС и Атака са скачени съдове. Всеки път, когато едната от тези две партии повдигне темата за етническото напрежение, другата партия втвърдява твърдото си ядро. Това очевидно показва, че те се нуждаят една от друга, за да поддържат кондицията на електоратите си. Това обаче е много опасно за държавата",  посочи Цветанов.

"В ГЕРБ не делим гражданите по етнически произход или религиозна принадлежност. Имаме много членове български мюсюлмани, роми, арменци и други. Всеки български гражданин, независимо от своя произход, трябва да вижда своите потребности, представени в политиките на ГЕРБ. Затова партията има много общински съветници и кметове по места, които са български турци и роми", обясни Цветан Цветанов.

Депутатът Даниела Савеклиева отговаря на въпроси на студентите от ЮЗУ за икономическата ситуация в страната, децентрализацията, свършеното от правителството на ГЕРБ. Младите хора дебатираха с нея и по темата за нуждата от продължаване на строителството на важни инфраструктурни обекти, какъвто е АМ "Струма" за Благоевградска област.