Отличиха благоевградски антифашисти
Отличиха благоевградски антифашисти / Дарик - Благоевград

150 социалисти от Благоевградско отбелязаха 99-годишния юбилей на общинската партийна организация. Сред гостите бе председателят на Областния съвет  и секретар на НС на БСП Емил Костадинов.

"Независимо трудностите днес, съхранете вярата си отпреди и имайте сили , за да продължим напред", обърна се към възрастните хора общинският лидер на партията д-р Владимир Пандев.

От името на общинското ръководство Пандев  връчи персонални поздравителни адреса на 12 ветерани над 85 години, изявени ремсисти, участници в антифашистката борба и Отечествената война. Сред тях бе и живата партизанка - 93 годишната Мария Хаджииванова. На срещата на ветераните социалисти бе известният изпълнител на пирински фолклор Иван Гоцев.

Поредица от събития в чест на годишнината е подготвил Общинскиятсъвет на БСП, сред които бе и провелият се традиционен боулинг турнир, в който участваха 4 отбора  от  представители на младежкото обединение, общинските съветници, жените социалистки и сборният отбор "Симбиоза", който стана и победител. Юбилеят ще бъде отбелязан и със специална  тържествена програма на 13 декември в Драматичен театър "Никола Вапцаров" .