Кметът на Банско стартира поредица от срещи с жители на общината
Кметът на Банско стартира поредица от срещи с жители на общината / пресцентър

Кметът на Банско Георги Икономов провежда поредица от срещи с граждани по райони, в периода 11 – 26 май, съобщават от пресцентъра на общинска администрация.

Целта на градоначалникът е лично да чуе мнението и проблемите на хората.  Първата от срещите беше вчера с жителите от квартала в района около черквата.

Икономов запозна присъстващите с инвестиционните намерения на Общината до края на годината, част от които включват рехабилитация на ул. „Пирин“ от пл. „Никола Вапцаров“ до пл. „Възраждане“, изграждане на кръгово кръстовище на ул. „Рила“ и рехабилитацията на улицата, завършване на ул. „Тодор Александров“, която бе напълно ремонтирана и в момента се озеленява.

Кметът обяви и организирането на двата нови фестивала „Бохеми“ и “Bansko beat” и сподели, че намеренията са музикалните форуми да привлекат повече туристи през предстоящия летен сезон. На срещата бе обсъдена рехабилитацията на ул. „Отец Паисий“ и изграждането на първите два етапа от ул. „Гоце Делчев“.

В рамките на срещата беше обсъдена и липсата на вода в напоителния канал на ул. "Гоце Делчев", в тази връзка Икономов увери, че водата ще бъде пусната в най-скоро време и през летния сезон ще може бъде използвана.

Присъстващите граждани изразиха задоволство от започналите дейности по асфалтиране, ремонт на улици и бордюри, поставянето на кабелите под земята и изразиха надежда, че с приключването на проекта „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на град Банско с изграждане на ПСОВ“, градът ще придобие онзи облик, към който се стреми общинското ръководство.

Срещите с кмета на Банско Георги Икономов ще продължат при предварително утвърден график, който може да откриете на сайта на Община Банско - www.bansko.bg, в панел "Предстоящи събития"