КФМ иска заличаване на съдружник от Испания
КФМ иска заличаване на съдружник от Испания / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградските бизнес партньори в месопреработвателното дружество "Карол Фернандес Мийт" Тонка Трайкова и Тодор Наков предприеха съдебна процедура за изкупуване дяловете на съдружника им от Испания Хосе Антонио Де Ла Редондо.

Трайкова и Наков настояват пред благоевградските магистрати да бъде заличен от участие в дружество "КФМ". До тази мярка се стигна, след като Агенцията по вписванията в Благоевград отказа официално да извади Хосе Антонио от фирмения регистър.

Неодавна благоевградските предприемачи взели решение на Общо събрание да изкупят дяловете на испанския съдружник и основател на фирмата. При представяне на два договора в Агенцията по вписванията станало ясно, че върху тях липсват подписи на Хосе Антонио.

Веднага след отказа на инспекторите да впишат промяната в актуалното състояние на дружеството, Тонка Трайкова и Тодор Наков депозирали жалба пред Окръжен съд.

На базата на събрани по делото доказателства магистратът Петър Узунов отхвърли  претенциите като неоснователни и остави жалбата на месопреработвателите без движение.