Изгониха социалисти от протест в столицата
Изгониха социалисти от протест в столицата / Пресцентър

Червени активисти от Благоевград не бяха допуснати да участват в контрапротест в София, организиран в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, информираха от централата на БСП.

Те отпътуваха тази сутрин от Благоевград към столицата със знамена и транспаранти, водени от общинския председател на партията д-р Владимир Пандев.

На площад "Народно събрание" внезапно пристигнали жандармеристи, които осуетили намерението на благоевградчаните да изкажат свободно позицията си за шанс на правителството да реализира добрите си намерения.

Полицаите категорично отхвърлиха възможността протестиращите да развеят знамената с обяснението, че няма как да се провеждат два нерегламентирани митинга на едно и също място - против правителството кабинета "Орешарски" и такъв, в негова подкрепа, оплакаха се активистите.

Изгониха социалисти от протест в столицата
netinfo

"Униформените отправиха заплахи за задържането ни, като твърдяха, че нарушаваме законите на Република България". Дори с вднигнати плакати "България на всички", благоевградските ми съпартийци не успяха да оборят полицейските органи и да отстояват позициите си, а точно обратното. Получиха полицейски разпореждания, с които бяха отпратени обратно в Благоевград", заяви червеният лидер д-р Владимир Пандев.

Изгониха социалисти от протест в столицата
netinfo