Дянков дава пари за спорта в Гоце Делчев
Дянков дава пари за спорта в Гоце Делчев / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

До края на годината ще бъде изграден пътят Гоце Делчев-Долно Дряново, рехабилитацията на трасето започна днес.

Според уверенията на фирмата-изпълнител, дадени пред депутата от ГЕРБ Георги Андонов, ще бъдат спазени сроковете за полагане на нова настилка, маркировка и нужните съоръжения. Пътят ще даде възможност за развитие на бизнеса в областта и привличане на нови чужди инвестиции, коментира Георги Андонов.

Новият участък е част от цялостната програма за развитие на икономиката чрез реновиране на пътищата и осигуряване на по-бърз и лесен достъп на бизнеса до отдалечени точки като тези в планинската област.

"Подсигурено е финансиране за ремонт на Спортната зала в Гоце Делчев. След приемането на държавния бюджет, в началото на следващата година в Общинската хазна на Гоце Делчев ще постъпят от 50 процента от средствата - 3 000 000 лева. Спортната зала е един от най-големите проблеми в Гоце Делчев, който датира от години. Строежът няколко пъти беше спиран поради липса на средства, преди това няколко пъти беше започван в присъствието на различни официални лица от различни правителства през годините. Изграждането на залата ще позволи на местните отбори по хандбал, волейбол и баскетбол да тренират на собствен терен, а не да пътуват до Благоевград или София", каза депутатът Андонов.

Андонов коментира и изказванията на червения депутат Корнелия Нинова за промените в Закона за тютюна.

"Призовавам Нинова да не си прави евтина палитическа реклама на гърба на едни отрудени хора като тютюнопроизводителите, а ако има забележки към внесените от мен законови промени в сектора, които за пръв път от 20 години дадоха възможност на хората в Родопския край да получат реално заплащане за труда си, да седнем на сериозен и задълбочен дебат лице в лице и я каня на такъв когато и където пожелае", прикани Георги Андонов.