Червените в Пиринско искат оставката на Дянков
Червените в Пиринско искат оставката на Дянков / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Изпълнителното бюро на БСП в Благоевград поиска официално оставката на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. В ход вече е подписка, която тръгва от Благоевград от днес, съобщи Милан Богдански - член на ИБ на БСП.

Симеон Дянков се държи като медицинска сестра, която не знае какво да върши и постоянно пита доктора, метафорично се изразиха Милан Богдански и лидерът на Младежкото обединение на БСП Владимир Иванов.

Социалистите настояват да отпадне увеличението на здравноосигурителната вноска, което в условия на криза, според тях, изсмуква и редовите граждани, и фирмите.

Червените искат още правителството на ГЕРБ да покаже всички договори за приватизация на електроразпределителните дружества на територията на страната. Те смятат, че дружествата неправомерно искат въвеждането на допълнитална такса мощност, която ще утежни още повече затрудненото финансово състояние на домакинствата и бизнеса.

След въвеждането на тази непосилна годишна такса само от електромерите в Благоевградска област, които са над 150 000, в частното електродружество ЧЕЗ ще се влеят над 2 500 000 лева само за година, заявиха още благоевградските социалисти.