Банско получава пари за деца със специални потребности
Банско получава пари за деца със специални потребности / Дарик - Благоевград

Общинската администрация в Банско подписа договор за реализиране на европейски проект "Приятелството прави чудеса" за подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности.

Проектът е по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд и Министерство на образованието, младежта и науката. Продължителността е 12 месеца, а общата му стойност е 181 038 лева.

Дейностите ще се реализират  в партньорство НУ "Св. Паисий Хилендарски", СОУ "Неофит Рилски", Обединено детско заведение "Здравец" в Банско и Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност за родители на деца с интелектуални и физически затруднения "ИЗБОР".

Проектът е насочен към създаване и реализиране на модели за подобряване на условията за равен достъп до образование и подпомагане на образователния процес на деца със специални образователни потребности.

В рамките на проекта участват 18 деца на възраст от 3 до 18 години, които са с различни физически и интелектуални затруднения.

Ще се осигури обучение на учителите за работа с деца със специални потребности, ще се оборудва кабинет за индивидуална работа с деца в ОДЗ "Здравец", съобщиха от Общинска администрация - Банско.