Значителна облачност, възможни са слаби валежи
Значителна облачност, възможни са слаби валежи / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за 26 декември, четвъртък

През следващото денонощие над Западна България облачността ще е значителна, но само на отделни места в югозападните райони в четвъртък е възможно да превали слаб дъжд. В крайните северозападни райони през нощта и утре преди обяд все още ще има мъгла. Над източната половина от страната през нощта ще преобладава ясно, а утре слънчево време. Там ще се усили южният вятър и ще е по- топло.

Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градус, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 3 градуса. Максималните стойности ще достигнат от 2-7 в Северозападна България до 7-12 градуса в останалата част от страната.

Над планините ще има значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще е силен от юг югозапад. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 6, на 2000 м - около 0 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, над южната част - до предимно слънчево. Вятърът от югоизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са в интервал 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 7 градуса, вълнението ще е около 2-3 бала.

В петък на места в югозападната част от страната ще превалява, а в източната половина ще продължи да духа умерен южен вятър. В северозападните райони за кратко ще проникне по-студен въздух и дневните температури ще са 2-5; в Източна България максималните ще достигат 12-15 градуса.

В събота вятърът навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от изток; по поречието на Дунав и в западната част на Дунавската равнина отново ще има мъгли и ниска облачност; над останалата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево.

Подробна прогноза за времето четете на Vremeto.bg