Ясно и тихо
Ясно и тихо / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за 24 декември, вторник

Положителен температурен рекорд на Черни връх е регистриран днес - 8,2 градуса над нулата, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще преобладава ясно време, с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места, главно по поречието на Дунав и по Черноморието, видимостта ще бъде намалена от мъгла. Времето ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и минус 5°, по-високи по крайбрежието на морето; в София - минус 3°.

Във вторник преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и след пладне от юг-югозапад облачността ще се увеличи и до края на деня над почти цялата страна ще е значителна, средна и висока. Ще бъде почти тихо. Максималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, в София - около 6°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, оставайки значително по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана, средна и висока, по-често значителна през втората половина на деня. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 3°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена от мъгла. След пладне от юг-югозапад облачността ще се увеличи, ще бъде значителна - средна и висока. Максималните температури ще са 7°-9°, близки до температурата на морската вода . Вълнението на морето ще бъде слабо - около 1 бал.

В сряда облачността ще е разкъсана, значителна над Дунавската равнина, където ще е и мъгливо, а температурите ще са най-ниски - минималните - около минус 2 градуса, а максималните - до 2-3 градуса. В останалата част от страната минималните температури ще са от минус 2 до 3 градуса, а максималните - между 5 и 10, в източните райони до 12 градуса.

В четвъртък по-значителна облачност ще има над Западна България, ще е почти без валежи. В Източна България ще се усили вятърът от юг и температурите ще останат високи. През нощта ще се заоблачи навсякъде и в Западна България ще завали дъжд.

Подробна прогноза вижте на Vremeto.bg