Облачно, нахлува студен въздух
Облачно, нахлува студен въздух / Sofia Photo Agency

Прогноза за 16 декември, понеделник

От североизток облачността ще започне да се увеличава, а от север да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса.

През деня над северните и източни райони облачността вече ще е значителна, на много места с намалена видимост или мъгла, съобщава НИМХ-БАН.

В Югозападна България ще има повече слънчеви часове и там температурите ще са малко по-високи. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 1 и 6 градуса.

В София минималната температура ще е минус 5 градуса, а максималната - около 2 градуса.

В планините облачността ще е променлива, като в Рила, Пирин и Западните Родопи ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Очакваната максимална температура на височина 1200 м е минус 1 градус, на 2000 м - около минус 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен, от север. Температурите ще се понижат и максималните ще достигнат 2-3 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса, вълнението на морето ще е 2 бала.

Във вторник ще е предимно слънчево; повече облаци ще има над източните райони, където ще духа слаб до умерен северен вятър. Температурите ще останат почти без промяна. В сряда ще преобладава слънчево време; на места в низините ще има мъгла, която в следобедните часове временно ще се разсейва.

Подробна прогноза вижте на Vremeto.bg