Ауто Италия и FIAT на изложение
Ауто Италия и FIAT на изложение / netinfo

Лекотоварната гама на FIAT ще бъде представена на Специализираното изложение за Лекотоврани и тежкотоварни автомобили на щанд от 420 кв. м в зала 2 на Международния Експо център и пред шоурума на Ауто Италия на бул. „Цариградско шосе” 149, който е в непосредствена близост до изложбения център.

Официалният вносител Ауто Италия е подготвил специални промоционални условия и специални изненади за посетителите, както и тестови леки и лекотоварни автомобили.

С представянето си на изложението Ауто Италия ще затвърди имиджа на FIAT като марка, която предлага качествени автомобили на добра цена във всички пазарни сегменти - от малки пътнически автомобили и двуместни ванове до лекотоварни автомобили, както и такива, предназначени за средния и висшия мениджмънт във всяка компания.

Най-продаваните модели Лекотоварни автомобили за изминалата година са Fiat Doblo и Fiat Ducato, Fiat Panda ван и Fiat Punto ван.

Новият Fiat Doblo Cargo, който е на пазара от края на миналата година и няма нужда от много коментари – това е ванът , който носи титлата Международен Ван на 2006 година. А версията на Fiat Doblo Cargo MAXI с уникалните си параметри: товароносимост 4,3 куб. М и 850 кг са единствени в сегмента си. Новият Fiat Doblo e с нов дизайн, увеличен полезен товар и пространство, с нова версия дълга база, и блестящият Multijet (двигател на 2005 година, разработка на Fiat), и версията Natural Power с метан с минимално въздействие върху околната среда. Doblo предлага два турбодизелови двигателя: мощният 105 к.с. 1.9 Multijet за карго версията и 120 к.с за пътническата версия, както и 75 к.с. 1.3 16V Multijet. Дизеловите мотори на FIAT са и сред двигателите с най-нисък разход на гориво.

Над 310 000 броя на Fiat Doblo Cargo са продадени досега. Ванът е на върха в своя клас, благодарение на лесния достъп до товарния отсек, ефективност и полезен товар, също така заради високото ниво на безопасност, комфорт и ергономичност, ниската консумация на гориво и оперативни разходи при цена, която е изключително конкурентна - от 16 250 лева без ДДС.

Fiat Ducato освен с товарната си и пътническа версия, които са доказани партньори на всеки бизнес, е известен сред клиентите ни с това, че е податлив на модификации и изменения с цел по-лесно да се приспособява към изменящите се потребности на различните бизнеси. Ducato товарен фургон и Ducato бордови са пригодени със специално оборудване и суперконструкции, за да отговарят на всяка нужда на бизнеса. Практичен, комфортен, бърз, здрав, икономичен, безопасен, просторен – Ducato е неизменна част от автомобилния парк на всяка компания, търговска верига, ресторантска и хотелиерска мрежа. Максимално удобен, побиращ товари с различен размер и тегло, автомобилът е доказал своята ефикасност и практичност по време на работа. Характеризира се с голяма модулност и съвременен дизайн.

Ducato се предлага в повече от 600 версии. Те са комбинация между три различни междуосия, три височини, шест двигателя и два вида задвижвания (4х2 и 4х4). Автомобилът притежава голямо пространство – обем на товарния отсек от 7.5 до 14 куб. м и товароносимост от 1100 до 1735 кг.

Fiat Ducato е изключително комфортен и удобен лекотоварен автомобил. Голямото товарно помещение е много практично за превозването на всякакви стоки, а страничните плъзгащи се врати позволяват бърза и лесна обработка на товарите. Автомобилът е маневрен и лек за управление и паркиране. Това улеснява доставките и разтоварването на стоки дори в най-натовареното градско движение.

Освен на Punto ван и през тази година Ауто Италия залага на успеха на Fiat Panda ван в сегмента на малките търговски автомобили. През 2005 Panda (лек и 1+1 ) се доказа като пазарен лидер в сегмент А сред вносителите, членове на СВАБ. Автомобилът беше избран за Автомобил на годината и Европейски автомобил през 2004 и е носител на още 16 престижни международни награди. От лансирането си до края на 2005 автомобилът постигна над 500 000 регистрирани продажби в Европа – резултат, който го превръща в най-продавания модел за сегмента си. Ако вземем предвид само продажбите през 2005 година Fiat Panda постигна 32% пазарен дял в сегмента на малките автомобили с 200 000 продажби в Европа (в Италия пазарният дял надвишава 45% с доставени 13 000 автомобила).

Той е с малки габарити и с модерни технически параметри - Fiat Panda е достъпен, забавен и много способен автомобил – изключително удобен в градска среда за извършване на търговска дейност за бизнеса.

Клиентите и организациите, доверили се на Doblo, Ducato, Panda и Punto товарна и пътническа версии са големи български и чужди спедиторски компании, дистрибуторски фирми, производители с търговска дейност, министерства и др.

Гаранцията, която вносителят дава за всеки лек или лекотоварен автомобил е 2 години без ограничение в пробега, а поръчката на резервни части се доставя ежеседмично. Създадена е клетка, известна като “24-часово бързо обслужване”. Това е ”запазена територия” само за спешни ремонти и клиентските автомобили, нуждаещи се от бързо и качествено обслужване. За корпоративните клиенти, за чиито автомобили се налага забавяне на сервизирането повече от 48 часа, се предлага автомобил за временно ползване през периода на ремонта. Такава клетка засега има само в софийския център.

В рамките на година и няколко месеца Ауто Италия се доказа като надежден и сигурен партньор за всичките си клиенти от малки, средни и големи фирми. На българския пазар марката Fiat продължава да бележи все по-високи резултати. Само за сравнение увеличението в проценти на продажбите спрямо 2004 година е 238%. За изминалото четиримесечие (януари – април 2006) вносителят Ауто Италия постигна + 127% ръст спрямо същия период на 2005 г. Успехът се дължи на наскоро лансирания Grande Punto, и вече добре познатите Panda и вановете Doblo Cargo и Doblo Cargo Maxi и преференциалните лизингови условия, които вносителят предлага. Постоянно разширяващата се национално търговско-сервизна мрежа на вносителя с присъствие в 12 големи града: София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен, Велико Търново, Русе, Ямбол, Хасково и Сливен и личното отношение към клиентите в центровете също са едно от предимствата, които привличат все повече интерес към марката Fiat на нашия пазар.