/ Thinkstockphotos
Феноменът на страховитите клоуни, тръгнал от САЩ, стигна и до Израел. Полицията съобщи, че неотдавна е арестувала десетина младежи, които носели маски, за да плашат минувачите, предаде Франс прес.
В различни части на Израел се увеличиха случаите на хора с клоунски маски, които тероризират минувачите по улиците или парковете. Понякога те размахват играчки, приличащи на хладни оръжия. Медиите съобщиха за 10-годишно момиченце, нападнато миналата седмица в град Беер шева. Младежи, облечени като клоуни, я напръскали с лютив спрей.

Клоуни-убийци плашат до смърт британците (ВИДЕО)

Полицията съобщи преди няколко дни, че е арестувала десетки такива лоши шегаджии. Силите на реда увериха, че ще има нулева толерантност към подобни практики. Предупреждението обаче изглежда нямаше очаквания ефект. Сред задържаните са двама 14-годишни години, съобщи полицейският говорител Мики Розенфелд.

Агресивни клоуни тероризират Южна Франция

"Полицията продължава да взема мерки за защита на обществените места и за избягване на други инциденти", каза той. Розенфелд подчерта, че извършителите се опитват да плашат, а не да причиняват вреди. Силите на реда обаче се опасяват, че шегите им може да свършат зле.

Клоуни нападнаха и раниха трима души в Австрия

Палестинци често извършват нападения с нож в Израел и много граждани носят оръжия, затова има опасност минувачите да повярват, че наистина са обект на атентат и да отвърнат на нападението. "Саморазправата е категорично забранена", се подчертава в комюнике на полицията.
В град Беер шева клоун е получил удар с нож от гражданин, когото се опитал да изплаши, съобщават медиите. Кметът Рувик Данилович призова младежите да не се занимават с подобни забавления, предупреждавайки, че те могат да бъдат много опасни. Министерството на образованието призова учителите да изслушват ученици, които станат жертви на злонамерени клоуни.

В САЩ разкриха мистериозно убийство, извършено от клоун преди 27 години

За феномена на зловещите клоуни беше съобщено през август миналата година в американския щат Южна Каролина. По-късно подобни случаи се появиха и в други щати на САЩ, както и в Канада, Европа, Южна Америка и Австралия.
БТА