Агресивни клоуни тероризират Южна Франция
Агресивни клоуни тероризират Южна Франция / Thinkstock/Getty Images

Вълна от терор, предизвикан от агресивни клоуни, заля Южна Франция, където полицията арестува снощи 14 дегизирани тийнейджъри, въоръжени с пистолети, ножове и бейзболни бухалки в град Агд, съобщи полицейски източник, цитиран от Франс прес.

Очевидци забелязали група въоръжени клоуни на паркинг и се обадили в полицията, която ги арестувала. Днес задържаните са били пуснати на свобода.

В град Монпелие 35-годишен пешеходец е получил 30 удара с метален прът снощи. Нападателите били мъж, гримиран като клоун, и двама съучастници, които искали да го ограбят, съобщи полицейски източник и допълни, че тримата са задържани.

В три други града в същия департамент, трима шофьори са станали жертва на клоуни миналата нощ и са подали жалби, посочи жандармерията.

Млад мъж, гримиран като "агресивен клоун", потрошил автомобил в град Марсеян и бил задържан вчера. По време на разпита той заявил, че се поддал на модата "клоуни, които нападат", започнала в социалните мрежи.

Явлението, което се разпространява по Фейсбук, достигна и Северна Франция.

Младеж на 19 години, дегизиран като клоун, бе осъден миналата седмица на шест месеца условно в Па дьо Кале, защото тероризирал минувачи, размахвайки пръчка, приличаща на дълъг нож.

Източник: БТА