Зелените автобусни спирки са иновативно решение за подобряване на градската среда и намаляване на замърсяването. Те се характеризират със зелени насаждения, които не само придават естетически вид на спирките, но и имат положителен екологичен ефект.

Сред основните предимства на зелените автобусни спирки е, че те абсорбират вредни газове и прах от въздуха, което допринася за по-чистата атмосфера в града. Освен това, зелените насаждения на спирките предоставят приятно и уютно място за почивка на пътниците, които често изпитват стрес и напрежение по време на чакане на автобуса.

Voice of America (VOA) ни среща с Дейвид Тили. Той е доцент по екологични науки и технологии в Университета на Мериленд. Освен това е и изпълнителен директор в компанията Living Canopies. В нея той създава полезни изобретения - от зелен чадър и зелена стена до последната си иновация Cool Green Bus Shelter. 

В компанията управлявана от Тили работят много студенти. 

"Living Canopies нямаше да съществува без всички стажанти, които са студенти. Към момента са около 20. Обикновено работят през лятото или през семестъра", споделя той. 

Тили не крие, че се опитал да зарази възможно най-много от студентите с предприемачество.

"Това е възможност да вземете една идея и наистина да я превърнете в нещо, което е много голямо и може да повлияе и подобри живота на много хора. Дълбоко в себе си нашето вдъхновение за всички наши живи технологии е да накараме хората да обичат природата", споделя той. 

Тили разказва, че първото им изобретение е живият зелен чадър.

"Разполага със собствена система за напояване с помощта на слънчевата енергия, за да може да поддържа растенията здрави и живи. Това, което е наистина важно за един зелен покрив, е почвата му да бъде лека", споделя още той. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Voice of America (VOA)