/ Gulliver/Getty Images
Двубой между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт няма да има
Боксьорите Кубрат Пулев и Дилиан Уайт няма да се срещнат на ринга! Поне не на 28 юли, както беше планирано. Вместо с Кобрата, в този ден Уайт ще се боксира с Джоузеф Паркър в Лондон.
 
Кобрата трябваше да се изправи срещу 30-годишният британец в края на юли или август в мач, който да определи официалния претендент за пояса на IBF. Победителят от тази среща пък трябваше да играе с Антъни Джошуа за четири от общо петте пояса в тежка категория.
 
Възможно ли е мачът между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт да е в България?

Плановете обаче се промениха. Промоутърът Еди Хърн обяви в социалните мрежи, че на 28 юли Дилиан Уайт ще се противопостави на Джоузеф Паркър. Самият Паркър планираше мач с Брайънт Дженинг на 18 август в Атлантик Сити, Ню Джърси.
 

"Крадецът вика "Дръжте крадеца". Уайт казваше, че съм страхливец, но виждате кой се оказа страхливецът", коментира развоя на събитията Кубрат Пулев. "Два пъти отлагаха търга, сега избягаха и от мача. То няма и много за казване по случая. Пролича ли си кой го е страх и кой не", припомни българинът.
 

"Искахме да спечелим и да организираме тази среща на 28 юли в Лондон, но американците извадиха много пари и взеха срещата. Очакваме от тях да внесат депозита в IBF през следващите няколко дни, за да започнем конкретно да разговаряме по параметрите на мача и мястото му на провеждане", заяви преди дни Еди Хърн. Тогава той подчерта, че пред клиента му има и други оферти и на практика намекна, че няма "да прави всичко на всяка цена".
 

Дни по-късно Хърн заяви, че не е имал доверие на фирмата "Епик" и Кубрат Пулев и затова в последния момент е отказал битката между клиента си Дилиън Уайт и Кобрата.
 
"Една подобна среща с Паркър ще отвори вратите на Уайт много повече, отколкото задължителното претендентско място. Решението за Пулев бе тежко, но просто му нямахме доверие. Ходене до България също не ни се стори добра идея. И честно казано, смятам, че този бой с Паркър е по-добър от среща с Пулев. Когато излезе тази възможност, реализирахме най-бързата сделка в кариерата ми. Ще дам на Уайт 7-цифрена сума за този мач, защото той я заслужава", обяви Еди Хърн.
 

Gulliver/Getty Images


Антъни Джошуа запази титлите си в тежка категория

Дилиан Уайт е вторият по сила британски боксьор в момента след Антъни Джошуа. Той има 23 победи в кариерата си, 17 от които с нокаут, и само 1 поражение, именно от Джошуа.
gong.bg