/ iStock/Getty Images
12 души пострадаха при взрив в руския град Таганрог, който е близо до границата на Русия с Украйна, предадоха ТАСС и РИА Новости. Новината съобщават и Ройтерс и Франс прес.

Експлозията е отекнала на централния площад на града, който се намира в Югозападна Русия.

 
Взрив в кафене в Санкт Петербург, загина популярен военен блогър

Кадри, разпространени в интернет, показват постройка, превърната след взрива в купчина от развалини. Смята се, че под тях може да има още хора.

Областният управител каза, че вероятно се е взривила ракета в центъра на града. Той поясни, че ранените са получили наранявания от изпочупени при взрива стъкла. Областният управител разказа, че експлозията е станала близо до кафене, за което ТАСС казва, че се е наричало "Градината на Чехов".

Епицентърът на взрива е бил на територията на Таганрогския художествен музей, добави областният управител на Ростовска област. В резултат на взрива е разрушена една стена, покрива на сградата и други постройки. Избити са прозорците и балконите на съседна триетажна сграда.

Руското министерство на отбраната отделно обяви, че Киев днес е нанесъл удар по жилищна инфраструктура на Таганрог с ракета С-200, преобразувана в ударна ракета, предаде ТАСС. Ракетата е била прехваната от руските сили във въздуха и отломки от нея са паднали в града. Министерството на отбраната каза, че Киев е извършил терористичен акт в Таганрог, в резултат на който са повредени няколко жилищни сгради и има пострадали сред цивилното население.
Габриела Големанска/БТА