/ iStock/Getty Images
ВИП-скандал покрай коронавируса, карантината и Пушкин се завихри в руския шоу елит.

Продуцентката на Дима Билан и бизнес дама - Яна Рудковска, публикува в своя Instagram блог, който има 2,5 млн. последователи, стихотворение, посветено на карантината, което, според нея, е написано от Александър Сергеевич Пушкин, докато е бил под карантина в Болдино по време на епидемията от холера през 1827 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Наш прекрасный Александр Сергеевич Пушкин, находясь на карантине по поводу холеры в Болдино, обращается к нам сегодняшним!!! *** Позвольте, жители страны, В часы душевного мученья Поздравить вас из заточенья С великим праздником весны! Всё утрясётся, всё пройдёт, Уйдут печали и тревоги, Вновь станут гладкими дороги И сад, как прежде, зацветёт. На помощь разум призовём, Сметём болезнь силой знаний И дни тяжёлых испытаний Одной семьёй переживём. Мы станем чище и мудрей, Не сдавшись мраку и испугу, Воспрянем духом и друг другу Мы станем ближе и добрей. И пусть за праздничным столом Мы вновь порадуемся жизни, Пусть в этот день пошлёт Всевышний Кусочек счастья в каждый дом! А.С. Пушкин 1827 г. 🌸 Доброе утро ,друзья , и прекрасных лютиков Вам в ленту ) #рубрикамоизавтраки

A post shared by Yana Rudkovskaya (@rudkovskayaofficial) on



Рудковска прави паралел с днешната карантина, която спазваме заради коронавируса, и така се опитва да повдигне духа на хората. Творбата веднага се сподели през социалните мрежи в Русия, прескочи и границите, и дойде у нас, а хората започнаха да се възхищават на оптимизма, който струи от строфите на гениалния поет.

Една реакция обаче веднага пресече прехласването пред думите на Пушкин, така съотносими с днешния, белязан с коронавирус ден.

Шоуменът Максим Галкин, съпруг на Алла Пугачова, веднага се усъмни в авторството на Пушкин и заяви, че това няма как да бъде творба на руския класик, съобщиха руските медии.

"Яна, здравей! Ако това го е написал Пушкин,в което аз много се съмнявам, то това е най-лошото му стихотворение. По време на холерата той е написал много гениални неща, но това прилича на съвременна фалшификация от съвременен стихоплетец, наблъскал в кюпа поетични щампи, асоцииращи се с великия класик. Зловеща графомания!", коментира под поста на продуцентката Галкин. На забележката му все още отговор от Рудковска няма.