В Италия арестуваха петима българи за трафик на автомобили
В Италия арестуваха петима българи за трафик на автомобили / снимка: БГНЕС, архив

Петима българи на възраст между 25 и 47 години са арестувани от карабинерите в Анцио в изпълнение на заповед за въдворяване в затвора, издадена от съда във Велетри, в провинция Рим, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Два автопатрула на карабинерите по време на нощно дежурство в морското селище Тор Сан Лоренцо са забелязали петимата българи, които товарели леки автомобили на пригоден за целта камион платформа. При появата на патрулните коли те се опитали да се отдалечат от камиона, давайки си вид на случайни минувачи, с което още повече засилили подозренията на карабинерите.

Проверката установила, че два от натоварените автомобили са били частично разглобени и вмъкнати между останалите пет коли. Съмнителните автомобили се оказали BMW от серия 3 купе и от серия 1, без регистрационни номера и документи. Липсвали и номерата на шасито (в Италия се регистрира само номерът на шасито, но не и на двигателя - бел.кор.), които били изпилени и покрити с боя.

В близкото жилище била открита още една кола нов модел BMW X5, също частично разглобена и с умишлено нанесени удари по каросерията, за да изглежда "катастрофирала".

Българите, за които не се съобщават подробности, са били задържани, а впоследствие арестувани по обвинение в незаконен трафик на автомобили.

Анцио е община с около 55 000 жители, разположена на брега на Тиренско море на 57 километра югозападно от Рим.