В бележка от 2004 г. Ариел Кастро се определял като сексуален маниак
В бележка от 2004 г. Ариел Кастро се определял като сексуален маниак / снимки: Reuters

Безработният американски шофьор на автобус Ариел Кастро се яви в съда, за да му бъдат повдигнати обвинения в отвличане и изнасилване на три млади жени и за държането им заедно с малко дете в дома му в продължение на десет години.

52-годишният жител на Кливланд, щата Охайо, който се признава за виновен, стоеше с белезници на ръцете си, докато съдът определи огромна гаранция от 2 млн. долара за всяко от четирите дела, практически гарантирайки, че ще остане в ареста.

Той беше представен пред съда от обществения защитник Катлийн ДеМец, която заяви, че са му били предявени четири обвинения - за отвличане и изнасилване по едното обвинение, за отвличане и изнасилване по второто, отвличане и изнасилване по третото и отвличане по четвъртото.

„Искам да кажа, че обвиненията срещу Кастро се основават на предумишлени решения да отвлече три млади жени от Кливланд. Две от жертвите са преживели ужасяващо мъчение повече от десет години, а третата - близо десет години, и мъчението в крайна сметка е довело до появата на малко момиче, за което се смята, че е родено от една от пленените жени”, заяви прокурорът Брайън Мърфи.

„Наред с пленничеството е имало и постоянен побой. Те са били връзвани и ограничавани, били са сексуално насилвани и никога не са били свободни да напускат това жилище”, допълни той.

Съдията от окръжния съд Лорън Мур определи гаранцията и нареди Кастро да няма контакти с нито една от предполагаемите жертви. След това той беше отведен, посочва БГНЕС. След съдебното заседание обществената защитничка на Кастро заяви пред журналисти, че има опасност той да извърши самоубийство и ще бъде наблюдаван, когато бъде отведен в окръжния затвор.

В бележка от 2004 г Ариел Кастро се определял като сексуален маниак
netinfo

В същото време АФП предаде, че сам Ариел Кастро се самоопределял като сексуален маниак, който имал нужда от помощ. Агенцията цитира журналист от местна телевизия, който разпространи информацията, че при претърсването от полицията на дома на Кастро, където били държани около 10 години в плен младите жени, била намерена бележка, в която обвиняемият твърдял, че е сексуален маниак и има нужда от помощ. Бележката датирала от 2004 г.

„Държа тези жени против волята им с мен, само защото те допуснаха грешката да се качат в колата на напълно непознат човек. Не знам защо сега търся трета жена, след като вече имам две”, пише Кастро в бележката, очевидно касаеща жените,
похитени от него. В документа той посочва още, че иска да се самоубие и да даде
спестяванията си на жертвите си.

Началникът на полицията на Кливланд Ед Томба потвърди индиректно наличието на подобна бележка. Освен това той съобщи, че в дома на Кастро са открити над 200 доказателства за извършените от него престъпления.