Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново защити спорния си имиграционен указ, предаде Ройтерс. Тръмп заяви, че объркването в работата на летищата през уикенда е било по вина на авиокомпанията "Делта еър" и на протестиращите.

Президентът изтъкна, че според министъра на вътрешната сигурност Джон Кели прилагането на новите ограничения върви добре.

Десетки хиляди протестираха в САЩ срещу имиграционната политика на Тръмп (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Само 109 души от общо 325 000 са били задържани и оставени за разпит. Големите проблеми на летищата бяха предизвикани от спиране на компютрите на "Делта",. . . на протестиращите и на сълзите на сенатор (Чък) Шумър. Министър Кели каза, че всичко върви добре и има съвсем малко проблеми. ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ОТНОВО БЕЗОПАСНА!", написа Тръмп в Туитър.


Авиокомпания "Делта" имаше в неделя вечерта компютърен проблем, припомня Ройтерс.

Още едни холивудски награди бяха белязани от политиката и Тръмп (ВИДЕО)

Доналд Тръмп защити решението си за бързи действия по издадения указ, забраняващ допускането на граждани на седем мюсюлмански страни, с аргумента, че "по света има много лоши типове", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Ако забраната беше обявена с едноседмично предизвестие, всички те щяха да се втурнат към страната ни през тази седмица", заяви Тръмп в Туитър. "Щеше да е пълно с такива хора", добави той.


В петък президентът на САЩ подписа указ, който забранява през идните 90 дни в страната да бъдат допускани граждани на седем предимно мюсюлмански страни. Освен това той подписа и указ, замразяващ приемането на бежанци за срок от 120 дни. Тръмп вече намали значително квотата за прием на бежанци. През 2017 г. страната ще приеме най-много 50 000 души, припомня ТАСС.

Списъкът от седем държави, "ударени" от Тръмп, бил разработен от администрацията на Обама

Президентът Тръмп вече е заявявал, че целта му е да защити страната от екстремисти, които искат да нападат американски граждани и американските интереси, припомня АП. Решението му обаче предизвика протести на летищата в страната.
БТА