земетресение Индонезия
земетресение Индонезия / БГНЕС
Расте броят на жертвите в двете земетресения и предизвиканите от тях вълни цунами, ударили вчера индонезийския остров Сулавеси. По нови официални данни жертвите са 384, съобщиха осведомителните агенции, позовавайки се на говорител на индонезийската агенция за реагиране при природни бедствия. Досегашните данни бяха за 48 загинали.

Земетресение с магнитуд 7,5 разлюля остров Сулавеси в петък вечерта местно време, а след него вълна цунами с височина от почти два метра удари острова. Най-тежко засегнат е град Палу, в Централен Сулавеси, който е с население от 350 хиляди души. По-рано вчера в района имаше друго, по-слабо земетресение, при което бяха разрушени домове, загина един човек, а най-малко 10 бяха ранени.

28 септември: Цунами удари индонезийските градове Палу и Донгала след силно земетресение (ВИДЕО)

земетресение Индонезия
БГНЕС


Най-малко 29 души се водят безследно изчезнали, 540 са тежко ранени след труса с магнитуд 7,5 и цунамито, връхлетяло в петък Палу, административния център на провинция Сулавеси.


Десетки са жертвите на земетресението в Индонезия

Очаква се броят на загиналите да се окаже по-голям, защото съобщените данни са само за град Палу, а съседният окръг Донгала също е пострадал от приливните вълни.

земетресение Индонезия
БГНЕС

БТА, БГНЕС