/ БГНЕС
Най-малко 48 човека загинаха, а стотици бяха ранени, след като две силни земетресения и последвало цунами засегнаха индонезийския остров Сулавеси в петък, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите.

земетресение Индонезия
БГНЕС

Националната служба за справяне с бедствия заяви, че много мъртви тела са били открити по крайбрежието на град Палу, столицата на провинция Централно Сулавеси. Тела на загинали са били открити и под развалините на рухнали сгради. Съобщава за над 350 ранени.

Цунами удари индонезийските градове Палу и Донгала след силно земетресение (ВИДЕО)

земетресение Индонезия
БГНЕС

В крайбрежния град продължиха да бъдат регистрирани силни вторични трусове тази сутрин след вчерашното земетресение с магнитуд 7,5, което предизвика вълни с височина до три метра.

земетресение Индонезия
БГНЕС

Според властите щетите са значителни, но още се оценяват. Съобщава се за стотици разрушени домове, болници, търговски центрове и хотели и за отнесен от придошлите води мост. Земетресението нанесе щети на електрическите и телекомуникационните мрежи и на летището на Палу "Мутиара", което все още е затворено за полети.

земетресение Индонезия
БГНЕС

По-рано вчера в района имаше друго, по-слабо земетресение, при което бяха разрушени домове, загина един човек, а най-малко 10 бяха ранени.

земетресение Индонезия
БГНЕС

БТА