/ БГНЕС
Спряна е евакуацията на чуждестранни граждани и на хора с двойно гражданство от ивицата Газа в Египет, предаде Франс прес.

Според източници на ДПА по всичко личи, че преминаването на хора, които искат да се евакуират от анклава, както и на ранени палестинци, е преустановено на граничния контролно-пропускателен пункт "Рафах". Това е съобщил източник, близък до египетския "Червен полумесец".

Служители на палестинския "Червен полумесец" са получили заповед от властите в ивицата Газа, която е контролирана от радикалното палестинско движение "Хамас", да спрат да превозват ранени палестинци към границата до второ нареждане.

Силите за сигурност на ивицата Газа също така са заявили, че чуждестранни граждани няма да бъдат пуснати да си тръгнат от анклава, докато в Египет не бъдат прехвърлени ранените палестинци.
Американската телевизия Си Ен Ен съобщи, позовавайки се на египетските власти, че около 730 души е трябвало да влязат днес през граничния пункт "Рафах" от ивицата Газа в Египет. 386 от тях имат американско гражданство, а 151 - германско.

ДПА припомня, че вчера линейка в ивицата Газа е станала обект на израелски удар.
Иво Тасев/БТА