Служителка на Сикрет сървис заявила, че не иска да поеме куршума вместо Тръмп
Служителка на Сикрет сървис заявила, че не иска да поеме куршума вместо Тръмп / БГНЕС, архив

Сикрет сървис - службата в САЩ, която охранява президента, съобщи, че е започнала разследване срещу своя служителка, обявила във Фейсбук, че не желае "да поеме куршума" вместо президента Доналд Тръмп, предадоха осведомителните агенции.

Коментарите в социалната мрежа на Кери о'Грейди, специален агент в клона на службата в Денвър, са били правени в продължение на седем месеца. За тях вчера пръв съобщи вестник "Вашингтон екзаминър".

На последния си постинг във Фейсбук агентката е поставила логото на "Марша на жените" в Денвър в петък, деня в който Тръмп встъпи в длъжност.

Мадона защити изказването си за "взривяване на Белия дом" (ВИДЕО)

През октомври в друг свой постинг, публикуван от вестника, О'Грейди заявява, че й е много трудно да спазва Закона Хач от 1939 г., който забранява политическата дейност на федералните служители.

"Но този свят се е променил и аз съм се променила. Бих предпочела да лежа в затвора, вместо да получа куршум или да одобря онова, което според мен е бедствии за тази страна и за силните, прекрасни жени и малцинства, които живеят тук" пише агентката. "По дяволите Законът на Хач, аз съм с Нея!".

Кери о'Грейди не назовава поименно Тръмп, но "Аз съм с Нея" беше мотото на кампанията на съперничката на Тръмп на изборите Хилари Клинтън. Пред "Вашингтон екзаминър" агентката е заявила, че след няколкодневен размисъл е изтрила този постинг.

Над един милион души се включиха в "Походи на жените" срещу Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

По думите й, тя водила вътрешна борба, но след като написала текста, осъзнала, че това не е нещо, което трябва да споделя, защото много държи на мисията си като агент на Сикрет сървис.

От ръководството на службата съобщиха, че са запознати с действията на своята служителка и по случая са предприети "бързи и съответни действия".

"Всички твърдения за неправилно поведение се възприемат сериозно и се разследват незабавно", се казва в изявлението.

Източник: БТА