Руските самолети поразили 1097 цели на терористи за 10 дни
Руските самолети поразили 1097 цели на терористи за 10 дни / БГНЕС

Военните самолети, участващи в руската операция в Сирия, са извършили от началото на годината 311 бойни полета и са атакували 1097 цели на терористите, предадоха ТАСС и Ройтерс, като цитираха началника на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили, генерал-лейтенант Сергей Рудской.

На сирийското крайбрежие посрещат руските войници с водка и спасибо

Поразените цели са били в сирийските провинции Алепо, Идлиб, Латакия, Хама, Хомс, Дамаск, Дейр аз Зур, Хасака, Дераа и Ракка. Ударите са били насочени срещу инфраструктурни обекти и военна техника на ислямистите и срещу бойци. Рудской отбеляза, че през декември и в началото на януари в Сирия са били освободени 150 града и села, като най-големи успехи е имало в Алепо, Латакия, Хама, Хомс и Ракка.

Руският военен каза, че руските самолети нанасят удари в Сирия в интерес на 11 отряда на сирийската опозиция, в които има над 7000 души.

Путин обясни как е възникнала Ислямска държава в Сирия

Рудской съобщи, че отрядите на сирийската опозиция, настъпващи към древния град Палмира, който е в ръцете на групировката "Ислямска държава" (ИД), са напреднали благодарение на руската помощ, с над 50 километра.

Руският представител посочи, че терористите в Сирия продължават да получават нови подкрепления през Турция въпреки усилията на международната общност да пресече този трафик, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Източник: БТА