Рупърт Мърдок се завърна в САЩ
Рупърт Мърдок се завърна в САЩ / снимка: Reuters

Рупърт Мърдок се завърна в Съединените щати сравнително невредим след изслушването му във вторник в комисия на британския парламент във връзка със скандала в страната с подслушването на телефони от неговия вече закрит таблоид "Нюз ъв дъ уърлд", предаде Асошиейтед прес.

Медийният магнат обаче бе посрещнат в САЩ от голям брой финансови и правни предизвикателства. Компанията на Мърдок "Нюз корпорейшън" я очакват най-малко два съдебни иска от страна на акционери, евентуално понижаване на кредитния рейтинг от агенция "Стандард енд пуърс" и разследване на федералните власти.

Като лъч светлина, вторият най-голям акционер в "Нюз корпорейшън" след семейство Мърдок изрази подкрепата си за компанията и нейното ръководство, пише БТА.

"Продължавам да смятам Нюз корп за ценна и дългосрочна инвестиция, както и да подкрепям и да имам доверие в лидерските качества на Рупърт и Джеймс Мърдок", каза саудитският принц Алуалид бин Талал. Милиардерът, който притежава 7 процента от акциите в "Нюз корпорейшън" чрез своята инвестиционна компания "Кингдъм холдинг", даде да се разбере, че не възнамерява да продаде и една от тях.