Подновиха издирването на Стив Фосет
Подновиха издирването на Стив Фосет / снимка: БГНЕС

Десетки хора поеха из скалистата пустош на американския щат Невада в търсене на изчезналия милионер Стив Фосет, пътешественик и любител на силни усещания. Той изчезна с едномоторния си самолет преди 27 дни. Преди десетина дни властите прекратиха издирването му. Но семейството му и негови близки продължиха да го търсят.

Издирването му бе подновено вчера след нов анализ на данни, получени от радари и на сателитни снимки, предаде Асошиейтед прес. Според експерти може би има следи, които ще помогнат да се разбере какво е станало с ексцентричния милионер. Доброволци са решили да претърсят в събота и неделя каньон югоизточно от ранчото, от което Фосет е излетял. В акцията са се включили петдесетина души, които се движат с високопроходими коли, с коне или пеша.

Фосет е първият човек, обиколил сам света с балон (през 2002 г.), и със самолет (през 2005 г.). През 2004 г. той обикаля света и с яхта, а две години по-късно - с малък самолет без кацане. Изкачил е 400 върхове, сред които Матерхорн в Швейцария и Килиманджаро в Танзания. Правил е два неуспешни опита да покори Еверест, преплувал е Ламанша и е прекосил Аляска с кучешки впряг.