Певиците от Пуси Райът били разпитвани, а не арестувани в Сочи
Певиците от Пуси Райът били разпитвани, а не арестувани в Сочи / netinfo

Надежда Толоконникова и Мария Альохина от руската пънк банда Пуси райът са били разпитвани в Сочи във връзка с жалба за извършена кражба в хотела, в който те са отседнали, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира районното управление на милицията в Сочи.

След като дали показания, Толоконникова и Альохина били освободени и си тръгнали с такси, допълва агенцията.

По-рано днес се появиха съобщения за ареста на двете певици. В Туитър едната написа, че са арестувани за углавно престъпление, а другата - че ги обвиняват в кражба. Сега става ясно, че на двете не са повдигнати никакви обвинения, допълва Асошиейтед прес.

Освен Толоконникова и Альохина във връзка с кражбата в хотела се разпитват всички негови гости, добавя ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Сред тях е руският фоторепортер Евгений Фелдман, допълва Франс прес. В Туитър Толоконникова написа, че тя и Альохина са били задържани за разпит в продължение на 7 часа в неделя и за още 10 часа в понеделник, посочва Франс прес.

Толоконникова и Альохина прекараха близо две години в затвора заради протестна акция срещу Владимир Путин в московската катедрала Христос Спасител. Те бяха амнистирани през декември. След това посетиха няколко страни, откъдето обявиха, че продължават борбата срещу Путин.

Двете певици в миналото критикуваха руското домакинство на олимпийските игри и призоваваха да бъдат бойкотирани. Противници на Кремъл обаче разкритикуваха тези призиви на певиците и подчертаха, че те правят негативна реклама на самата спортна проява.

Толоконникова и Альохина пристигнаха в Сочи, за да запишат нова песен, в която критикуват Владимир Путин, посочва Франс прес.

Всичко за Зимните олимпийски игри четете на sochi2014.gong.bg