Партията на Бхуто е против отлагане на изборите
Партията на Бхуто е против отлагане на изборите / netinfo

Пакистанската избирателна комисия препоръча парламентарните избори, насрочени за 8 януари, да бъдат отложени за неуточнен период от време заради размириците, предизвикани от убийството на опозиционната лидерка Беназир Бхуто, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на избирателната комисия заяви пред репортери, че решението за датата на изборите ще бъде обявено утре, но "на правителството е препоръчано те да бъдат отложени".

Партията на Беназир Бхуто е против отлагането на изборите в Пакистан, предвидени за 8 януари, заяви неин представител, след като правителството и представители на избирателната комисия съобщиха, че вотът ще бъде отложен. „Ние сме готови за изборите и не желаем никакво отлагане.

Искаме незабавни избори – на 8 януари“, заяви Шах Махмуд Креши. „Правителството трябва да се придържа към определената дата. Ако то отложи изборите, ние ще свикаме събрание на централния изпълнителен комитет, за да решим какви действия да предприемем в бъдеще“, каза още Креши.

В същото време партията на бившия премиер Наваз Шариф, второто опозиционно движение в страната, обяви, че приема „кратко“ отлагане на изборите, след като от Исламабад дадоха да се разбере, че те ще бъдат отложени най-малко с един месец.