Обама играл на карти по време на операцията срещу Бин Ладен
Обама играл на карти по време на операцията срещу Бин Ладен / Gulliver/Getty Images

Президентът на САЩ Барак Обама играл на карти по време на операцията по ликвидирането на лидера на терористичната мрежа Ал Кайда Осама бин Ладен, за да прикрие своята нервност. За това информира Франс прес, като се позова на бивш негов сътрудник.

Реджи Лав, който бе личен помощник на Обама през първия му мандат, разказал на 18 юли в реч в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, че президентът не искал да гледа цялата операция на американските спецчасти, която била предавана пряко в Белия дом чрез сателитна връзка. "Няма да остана тук, не мога да гледам всичко това", заявил Обама и и напуснал Ситуационната стая в подземието на президентството, където била показвана акцията.

Президентът на САЩ казал на Реджи Лав и официалния фотограф на Белия дом Пийт Соуза да дойдат с него и тримата изиграли 15 партии карти в личната столова на държавния глава, която се намира в съседство с Овалния кабинет.

Осама бин Ладен бе убит от американски командоси на 2 май 2011 година в Пакистан, отбелязва БТА. Белият дом разпространи след операцията снимка, на която Обама и най-близките му сътрудници наблюдават акцията от Ситуационната стая замръзнали от напрежение.