Може да ексхумират тялото на Бхуто
Може да ексхумират тялото на Бхуто / netinfo

Пакистанското правителство обяви, че е готово да ексхумира тялото на загиналата при атентат водачка на опозицията Беназир Бхуто, ако партията й желае, за да бъдат установени точните причини за нейната смърт, но призна, че тя се дължи на атентат.

Готови сме да пристъпим към ексхумация на тялото на Беназир Бхуто за разследване, ако нейната партия пожелае, заяви на пресконференция говорителят на министерството на вътрешните работи Джавед Чима. „Най-важното е не какво я е убило – куршум, експлозия или нещо друго, а че тя бе убита“, цитира АФП изявлението на говорителя.

Той посочи още, че правителството на Пакистан не се нуждае от чужда помощ, за да разследва смъртта на Беназир Бхуто.

По-рано през деня пакистанската полиция разпръсна със сълзотворен газ
Може да ексхумират тялото на Бхуто
netinfo
привърженици на Пакистанската народна партия на покойната министър-председателка Беназир Бхуто в град Равалпинди, предаде ИТАР-ТАСС.

Протестиращите скандираха антиправителствени лозунги. Подобен протест имаше и в град Лахор, където 10 000 демонстранти скандираха лозунги против президента Первез Мушараф и отправиха молитви за убитата в четвъртък бивша премиерка.

Президентът Мушараф е наредил на своите висши служители от сигурността да предприемат сурови мерки срещу участниците в протестите срещу убийството на Бхуто, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на пакистанската информационна агенция Асошиейтед прес ъв Пакистан. На среща с ръководството на силовите министерства и на армията Мушараф е заповядал безкомпромисни действия срещу нарушителите на реда, за да се гарантира спокойствието на гражданите.

Заради насилието, последвало убийството на Бхуто, Индия прекрати железопътния трафик по две железопътни линии, свързващи страната с Пакистан, предаде Франс прес.

Движението на влаковете по линиите Делхи - Лахор /Източен Пакистан/ и Джодхпур /Северна Индия/ - Кхокрапар, в Пакистан, ще бъде възстановено след ново нареждане. Тези линии започнаха да функционират миналата година след 40-годишно прекъсване.