Милиони американци поеха на път заради Деня на благодарността
Милиони американци поеха на път заради Деня на благодарността / снимка: Reuters

Милиони американци поеха на път в навечерието на отбелязвания на 26 ноември Ден на благодарността, предаде ДПА. Агенцията отбелязва, че в Съединените щати денят преди празника обикновено е с най-натоварен трафик през годината.

Американската автомобилна асоциация е изчислила, че 38,4 милиона граждани на страната ще пътуват по повод Деня на благодарността - повече от 37,8-те милиона от миналата година. От тях 33 милиона ще се придвижват с автомобили.

Американската автомобилна асоциация обясни лекото увеличение на пътникопотока с повишеното потребителско доверие и със засилващото се у много хора усещане, че най-лошото от световната икономическа криза е зад гърба им, допълва БТА. Хората обаче все още са обезпокоени за икономиката, подчерта в същото време говорител на асоциацията и припомни, че броят на пътниците е доста по-малък в сравнение с преди две години.

Федералната администрация за гражданска авиация съобщи само за няколко големи закъснения на полети. Като причини за спокойната обстановка тя посочи намаляването на пътниците със 7 процента до 2,3 милиона и хубавото време.