Марин льо Пен
Марин льо Пен / БГНЕС, архив
Марин льо Пен, чиято крайнодясна партия е отслабена и разцепена след поражението си във френските президентски избори, заяви вчера, че е решена да превърне Националния фронт в сила, която ще осъществи "промяна" в страната в противоборство с президента Еманюел Макрон, предаде Франс прес.

Повдигнаха обвинения на Льо Пен за злоупотреба с доверие

"Връщам се с голяма решимост и усещане, че съм длъжна да действам - не за себе си, а за вас, не и сама, но с вас", заяви Льо Пен пред около 500 души в североизточното село Брашай.


Коя е Марин льо Пен?

"Нашето политическо семейство единствено е способно да въплъти истинската промяна", увери ръководителката на Националния фронт, победена от Макрон във втория тур от президентските избори.

В стремеж да сплоти своя лагер, раздиран от вътрешни борби, тя оприличи своята антиимигрантска партия на пиедестал, който ще осигури политическа и идеологическа стабилност във Франция "и върху който утре ще бъде изградена голямата промяна".

Изборите във Франция: Марин Льо Пен влиза във френския парламент

На общите избори през юни Националният фронт спечели 8 места от общо 577 във френския парламент.

Радикалната левица на Жан-Люк Меланшон получи 17 кресла и се представя за най-голямата "антисистемна" сила в страната. Марин льо Пен яростно атакува "крайната левица, в която са взели надмощие ислямо-троцкистите", черпещи според нея вдъхновение "от най-лошите диктатури - вчера от Куба, днес от Венецуела".

Макрон: Европа рискува да стане подвластна на Китай и САЩ

Разкритикува и "макронизма", за който по думите й "парите са едничка ценност и крайна цел".
БТА