Кремираха Принс
Кремираха Принс / Guliver/Getty Images

Принс е бил кремиран и почетен от най-близките си хора на частна възпоменателна служба. Прахът му ще бъде положен на място, което ще бъде запазено в тайна, предаде Асошиейтед прес, като се позова на импресариото на американската поп звезда, която почина на 57-годишна възраст в четвъртък.

Ивет Ноел-Шуър съобщи в изявление, че семейството и приятелите на певеца са се събрали "на частна, красива церемония, за да се сбогуват с него".

Нови противоречия около разследването за смъртта на Принс

Тя не уточни кога се е състояла службата. Близки на Принс като перкусионистката Шейла Е. и басиста Лари Греъм бяха забелязани да влизат вчера в имението на покойната звезда. Сестрата на певеца и зет му също бяха видени на мястото, както и автомобили на фирма за кетъринг.

Стотици фенове се бяха събрали пред комплекса, където Принс живееше и записваше своите песни. Оградата на имението бе покрита с пурпурни балони, цветя, рисунки, китари и други предмети.

Аутопсията на Принс бе направена в петък. Американските власти обаче не посочиха причина за смъртта му, като се ограничиха да кажат, че резултатите ще станат известно след дни или дори след седмици.

На 57 години завинаги си отиде поп-иконата Принс

Ноел-Шуър също заяви, че причината за смъртта на суперзвездата е неизвестна. Резултатите от аутопсията ще станат известни най-рано след четири седмици, посочи тя.

Принс бе открит безжизнен в асансьор в "Пейсли парк". Шерифът на окръг Карвър каунти, където се намира имението, и съдебните медици отказаха да разкрият дали предписани лекарства са били иззети от дома на певеца след смъртта му.

Сайтът за светски новини Ти Ем Зет съобщи, позовавайки се на неназовани източници, че Принс е бил лекуван, след като взел свръхдоза от мощното болкоуспокояващо "Перкоцет" на път към вкъщи след концерти в Атланта миналата седмица.

Самолетът на певеца кацнал по спешност на 15 април в щата Илинойс, където той бил приет за кратко в болница.

Източник: БТА