Кметицата на Париж заплаши със съд „Фокс нюз
Кметицата на Париж заплаши със съд „Фокс нюз / снимка: БГНЕС, архив

Кметицата на Париж заяви, че възнамерява да съди телевизия "Фокс нюз" на Рупърт Мърток заради обиди, които по думите й американският канал отправил към френската столица, съобщи Ройтерс.

В интервю за Си Ен Ен Ан Идалго заяви, че ще заведе дело, тъй като репортери на "Фокс нюз" са казали в ефир след атаките срещу редакцията на "Шарли ебдо", че в Париж има зони, в които цари беззаконие и в които не могат да влязат немюсюлмани. По думите на кметицата имиджът на Париж е бил накърнен заради тези твърдения. Самата телевизия няколко пъти се извини заради изявленията, направени в ефир. В едно от тях телевизионната водеща Джули Бандерас каза, че медията "направи някои непростими грешки в ефир по отношение на мюсюлманското население в Европа".

Не е ясно къде Париж може да съди "Фокс", филиал на компанията "Туенти фърст сенчъри фокс". Бяхме обидени, думите на "Фокс" навредиха на имиджа на града, разгласявайки лъжливи информации, допълни Идалго в интервюто за Си Ен Ен, дадено по повод визита на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио във френската столица.

Източник: БТА