/ Getty Images
Кейт Мидълтън, която преди три седмици обяви, че е диагностицирана с рак, за първи път оттогава се обърна публично към своите поданици.

Заедно с принц Уилям тя публикува официален призив в социалните мрежи след трагичните събития в Сидни, където неизвестен мъж нападна хора с нож в търговски център. Тъй като Австралия е сред 15-те държави от Общността на нациите, където крал Чарлз III е монарх и изпълнява функциите на държавен глава, принцът и принцесата на Уелс не можеха да пренебрегнат случилото се.

"Шокирани и натъжени сме от ужасните събития в Сидни тази сутрин. Мислите ни са с всички засегнати, включително с близките на жертвите и с героичните спасители, които рискуваха живота си, за да спасят живота на другите", написаха Кейт и Уилям.

Какво искаше да ни каже с посланието си Кейт Мидълтън

Неидентифициран мъж, въоръжен с нож, нападна посетителите на търговския център Westfield Bondi Junction в източната част на Сидни. В резултат на действията му загинаха шестима души, а други седем бяха ранени. Извършителят е действал сам. Според съобщения в медиите полицейски служител, който се е намирал наблизо, е влязъл в търговския център, след като е получил сигнал за нападението. Когато настигнала нападателя, той вдигнал нож. Тя открила огън и застреляла мъжа.

Известно е също, че един от посетителите на търговския център се е опитал да спре нападателя. Това е бил мъж, който е говорил на руски език. Той задържал извършителя на ескалатора с помощта на стълб от оградата.

Припомня ме, че Кейт Мидълтън обяви, че е диагностицирана с рак на 22 март. Принцесата спря да се появява на публични места след коремната си операция и това стана повод за множество конспиративни теории. Мнозина смятаха, че разпространението на клюки и натискът от страна на пресата са принудили принцесата да разкрие диагнозата си по-рано, отколкото е планирала. Дори нейното изявление обаче не спря любителите на конспиративни теории: в интернет продължава да се обсъжда автентичността на последното видео на Кейт.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС