Испанската полиция разби мрежа за детска порнография
Испанската полиция разби мрежа за детска порнография / Sofia Photo Agency

Испанската полиция съобщи за ареста на 121 души в различни райони на страната в резултат на най-голямата операция извършвана в Испания срещу разпространители на детска порнография в интернет, съобщи АФП. Освен арестуваните, на други 96 души е повдигнато обвинение в "притежаване и разпространение в интернет на детска порнография", се казва в полицейското съобщение. В акцията са взели участие над 800 полицаи, които са извършили 210 обиска и са конфискували "милиони архивни видеоматериали и снимки, някои от които показват изключително тежки извращения".

Двама от арестуваните произвеждали порнографски материали с личното си участие, а жертвите им включвали членове на собствените им семейства. Разследването е извършено с участието на бразилската полиция, която помогнала да се разкрие мрежата за обмен на детска порнография, която имала разклонения в около 75 страни по света.

Испанската полиция предприе настъпление срещу интернет-педофилията през последните няколко години, като през април и юни бяха арестувани 100 души. Следователите бяха подпомогнати от софтуеърна програма, която им позволява да проследяват и да събират имената и адресите на интернет-потребителите, влизащи в порнографски сайтове.