Имало българско семейство сред жертвите на рухналата сграда в Лиеж
Имало българско семейство сред жертвите на рухналата сграда в Лиеж / снимкa: Reuters

Белгийският вестник на френски език "Дерниер ьор" съобщава, че остават съмненията, че сред жертвите на газовата експлозия, разрушила жилищна сграда в центъра на Лиеж, е и семейство от български произход. По този повод в града е пристигнал журналист от София, се казва в информацията.

Според вестника в момента са установени всички живеещи в сградата с номер 20, но не така стоят нещата с живеещите в съседната сграда, номер 18. За нея се знае кои са били постоянно живеещите или наемателите от партера и четири етажа, но все още няма пълна яснота колко души и кои точно са обитавали петия етаж.

Така се появи хипотезата, че там се е намирало българско семейство, за което никой не се е обадил. В Лиеж е пристигнал софийски журналист, убеден, че семейството е сред жертвите на взрива, отбелязва "Дерниер ьор", цитиран от БТА.

Междувременно жена от търговищкото село Пробуда смята, че ако има загинали българи при срутването на сградата в белгийския град Лиеж, то има вероятност това да са нейни роднини - съпругът й, синът й и дъщеря й, които заминали за Белгия, за да изкарват пари. Кметът на селото Тодор Цанков не потвърди информацията, но каза, че в селото имало слухове за това.

Според източници в Лиеж до сряда вечерта трябва да стане напълно ясно има ли още жертви освен откритите досега 12, от които седем не са идентифицирани.