Художник нарисува Плачещия Путин за кабинетите на чиновниците
Художник нарисува Плачещия Путин за кабинетите на чиновниците / снимка: Reuters

Владимир Путин и дете, Путин и пиленце, Путин и цветя и разбира се хитът - Путин просълзен: от днес любителите на изобразителното изкуство може да видят изложба от 12 живописни платна в Санкт Петербург, представяща Путин - "Човека с най-добрата душа", предаде Франс прес, като цитира руски медии.

"Исках да създам "човешки портрет" на Владимир Путин, който да поражда добри чувства", заяви за АФП авторът Алексей Сергиенко.

Светлите образи, създадени от художника с рекордна скорост веднага след изборите, ще бъдат отпечатани на стенен календар, предназначен за кабинетите на държавните чиновници, пише сайтът neva24.ru. Авторът решил да разчупи стереотипния образ на политика и да го изобрази например на фона на поле с маргаритки, как храни теленце с бутилка мляко с биберон или как държи в ръка пиленце, и разбира се, плачещ.

Алексей Сергеенко заяви, че се е вдъхновил от сцената, когато Путин се просълзи пред телевизионните камери след обявяването на изборната му победа. Руският лидер обясни, че сълзите били истински, но се дължали на студения вятър, допълва БТА.

"Предпочитам да вярвам, че сълзите са в резултат на чувства", заяви Сергиенко, който е привърженик на Путин.