Френският премиер: Убиецът от Ница е терорист, свързан с радикалния ислям
Френският премиер: Убиецът от Ница е терорист, свързан с радикалния ислям / БГНЕС, архив

Убиецът от Ница е терорист несъмнено свързан с радикалния ислям, заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от световните агенции.

Това несъмнено е терорист, свързан с радикалния ислям по един или друг начин. Да, това е терористичен акт и ние ще видим какви са съучастниците и какви връзки има с терористични организации, добави той пред френската телевизия Франс 2.

Валс подчерта, че Франция ще спечели войната с тероризма и радикалния ислям. Премиерът обаче предупреди, че в страната може да има други атентати.

Валс каза, че международната коалиция ще засили военните средства срещу групировката Ислямска държава. Това ще стане на заседание на министрите на отбраната на страните от коалицията, което ще се състои на 20 юли във Вашингтон, добави премиерът.

Той отхвърли критиките и обвиненията за пропуски в работата на службите за сигурност, довели до нападението в Ница.

Френски следователи все още не са установили мотивите на нападателя от Ница и дали той е бил вдъхновен от джихадистки послания, заяви пък френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов пред френската телевизия Те Еф 1, предаде Ройтерс.

Имаме лице, което не е било познато на разузнавателните служби за дейности, свързани с радикалния ислям, каза министърът.

Източник: БТА