/ iStock
Самолет, превозващ 303 индийски пътници по време на полет от Обединените арабски емирства до Никарагуа, е спрян във Франция поради съмнения за трафик на хора, съобщиха френското правителство и прокуратурата в Париж, които започнаха разследване, предаде АФП.

Приземяването е следствие от "анонимен сигнал", че самолетът е "превозвал индийски пътници, които вероятно са жертви на трафик на хора", съобщиха от парижката прокуратура.

Според източник, близък до случая, който твърди, че самолетът е спрял във Франция, за да зареди с гориво, индийските пътници са искали да пътуват до Централна Америка, за да се опитат да влязат нелегално в Съединените щати или Канада.

В момента се провежда разследване, "за да се провери дали има доказателства, които да потвърдят подозрението за трафик на хора като част от организирана престъпна група - престъпление, за което се предвижда 20-годишна присъда и глоба от 3 млн. евро", добавиха от прокуратурата.

Прокуратурата провежда "изслушвания и проверки на условията и целта на превоза на пътниците".

Префектурата на Марна съобщи, че този полет, принадлежащ на румънската компания Legend Airlines, "е останал обездвижен на пистата на летище Ватри след кацането му на 21 декември" и намесата на жандармерийската бригада за въздушен транспорт на борда.
БГНЕС