Двама мъже застреляха трима души и раниха двама в Оклахома
Двама мъже застреляха трима души и раниха двама в Оклахома / снимка: Reuters, архив

Въоръжен мъж застреля трима души и рани двама в квартал на чернокожи в Тулса, Оклахома, предаде Ройтерс. Инцидентът, който предизвика тревога у местните жители на града, се случил в петък. Полицията незабавно започна масово издирване.

Днес беше съобщено, че за уличната стрелба вече са арестувани двама бели мъже, посочва АП. Задържаните са на 19 и 32 години. Първоначално полицията смяташе, че нападателят е само един. Очевидец разказал на органите на реда, че мъжът първо попитал за пътя, преди да открие огън.

После той стрелял по трима мъже и една жена в разстояние от 1,6 км в северната част на града. Тялото на пета жертва - 31-годишният Уилям Алън, е открито пред намиращо се наблизо погребално бюро в населената предимно с афроамериканци част на града, припомня БТА. Едва по-късно станало известно, че нападателите са били двама.

Полицията ги поставила под наблюдение след анонимно съобщение по телефона за тяхното местонахождение и те били задържани в къща северно от Тълса, съобщи полицейският говорител Джейсън Уилингам. По думите му засега властите не са склонни да класифицират нападението като престъпление от расова омраза, макар че всички жертви са афроамериканци.